Droidnytt

Teknik och nöjen

Bygga sin sajt mobilanpassad

När man designar webbsidor är det viktigt att tänka på att folk inte bara kommer att besöka sajten med datorer utan kommer även använda andra bärbara enheter som till exempel mobiler och surfplattor. Det är därför viktigt om man vill ha så många besökare som möjligt att anpassa sin webbsida efter olika sorters enheter.

mobilanpassad_299559932

Fler och fler börjar att surfa med mobiler och surfplattor varje dag och det kommer ständigt ut nya mobila enheter med olika skärmstorlekar. Att inte anpassa din sida till dessa är som att ignorera en stor majoritet av potentiella besökare. Om en person besöker en sida på sin mobil och sida ser helt trasig ut så kommer denne person antagligen inte stanna på sidan så länge till. Om du däremot hade anpassat sidan så att den såg lika bra ut på mobiler som på datorer så hade du däremot kanske kunnat få en trogen besökare.

Det finns flera anledningar till varför man borde göra sin sajt mobilanpassad. En av dessa är att en stor del av de som använder nätet gör det på mobila enheter. En webbsida som inte är mobilanpassad gör så att sidorna blir avsevärt mindre på mobila enheter vilket resulterar i att text och knappar på sidan knappt går att urskilja vilket i sin tur gör sajten helt oanvändbar.