Droidnytt

Teknik och nöjen

Gratisappar vs. köpappar

Ända sedan smartphones började att användas och att ladda ned appar från appstore blev vanligt så har folk diskuterat om det är värt att betala för appar eller om det är bättre att använda appar som är gratis. I texten nedan kan du läsa om det är bättre att använda gratisappar eller köpappar.

appar_255600274

Det finns oändligt många olika appar som vi kan ladda ned och använda till våra smartphones och för varje app som man måste betala för så finns det nästan alltid en sämre gratis version av den appen. Frågan är ju då, är det mer värt att ladda ned en sämre app gratis eller betala för en app med bättre kvalité?

Ofta beror det helt och hållet på vilken sorts app det är man vill ladda ned. Om det är en app med en riktigt simpel funktion som ett tidtagarur eller en timer så finns det ju egentligen ingen anledning till att betala för en app som man kan få gratis, speciellt då de antagligen funkar exakt likadant.

Man kan däremot överväga att betala för en app om man är ute efter en mer avancerad funktionalitet som gratis apparna inte kan erbjuda eller imitera på ett bra sätt. Sedan finns det också appar som man kan betala för som helt enkelt inte har någon motsvarande gratisapp med liknande funktionalitet.