Droidnytt

Teknik och nöjen

Nyttan med mobilen

Vi använder oss av mobilen mer och mer både i vårt arbete och i vår vardag. Det som kändes som en utopi för bara ett tiotal år sedan är i dag verklighet och hur framtiden kommer att se ut kan vi bara drömma om. Mycket kommer att hända, det kan vi vara säkra på.

Spel

Redan de första mobilerna var utrustade med spel, även om det inte var de mest avancerade spelen så fanns de där. Med utveckling av nya mobiler så såg speltillverkare att det fanns en möjlighet till att skapa en trend i detta med spel i just mobilen. Idag så finns det många möjligheter till spel i mobilen, allt från online casino till bilspel och klassiska bordsspel som Yatzy med mera. Utvecklingen går med en rasande fart och spelen blir mer och mer avancerad för just mobiler.

Nyheter

Vi läser våra nyheter online i mobilen, antingen genom mobilanpassade sajter eller i appar som vi laddar ner till vår smarta telefon. Vi kan titta på live sända nyheter via play kanaler hos de olika aktörerna inom nyhetssändning. Vi får snabbt veta om något hänt och kan hålla oss ajour med både det som händer i Sverige och i omvärlden.

Musik

Genom streamingtjänster så får vi tillgång till mycket musik, Spotify som var en av de första med streaming av musik. Med över 20 miljoner låtar så har du så det räcker och blir över för din lyssning av musik ett tag framöver. Skapa dina egna spellistor eller lyssna på andras, det finns alla möjligheter till att hitta sin favoritmusik hos Spotify.

Film

Film har på de senaste åren kommit med stormsteg, du hittar idag flera streaming kanaler som du kan titta på serier och filmer hos. Viaplay, CMore, Netflix för att nämna några. Kostnad för dessa tjänster brukar ligga kring en hundring, typ 99 kronor per månad, samma gäller för Spotify så det är inte några stora summor vi pratar om.