Droidnytt

Teknik och nöjen

Roligt med mobilen

Du kan göra så mycket med mobilen, har du verkligen utforskat allt?

Kameran

Du behöver inte längre ha en systemkamera för att ta fantastiska bilder. Dagens telefoner har otroliga kameror och med hjälp av lite appar och knep kan du få bilder som nästan ser helt färdigredigerade ut. En mobilkamera kommer med en massa förinställda funktioner, ta dig tiden att titta genom och undersök vad den kan göra.

Spel

Vi måste så klart ta upp spelfenomenet i telefoner. Hos Apple och Google Play finns hundratusentals småspel och majoriteten är gratis. Google Play är öppen för alla så utbudet är större och du kan hitta fler indiespel att testa. Sedan finns ju även casinovärlden som erbjuder underhållning för alla som är över arton år. Där måste man spela lite mer ansvarsfullt eftersom det handlar om riktiga pengar för varje hjulsnurr.

Lärorikt

Hitta appar som lär dig saker. Du kan använda Duolingo för att lära dig ett nytt språk. Är du ihärdig och gör lite varje dag kan du vara flytande i ett nytt språk på bara några månader. Och det öppnar ju upp möjligheten att besöka språkets hemland för att få testa det på lokalbefolkningen!