Droidnytt

Teknik och nöjen

Surfplatta och mobil – behövs båda?

Surfplattor och mobiler är två saker som verkligen har slagit igenom under de senaste åren. Du kan nästan vara helt säker på att varje person antingen har en smartphone eller en surfplatta och i många fall både och. Men frågan är ju om man verkligen behöver både en mobil och en surfplatta då de mer eller mindre uppfyller liknande funktioner. I texten nedan kan du läsa om både för och nackdelar med mobiler och surfplattor samt att om du verkligen behöver båda.

surfplatta_394367632

Mobiler har kommit en lång väg från när de först såg dagens ljus. Då var de stora och klumpiga som tegelstenar vilket man inte kan känna igen i dagens lövtunna smartphones. Några av de saker som har gjort dagens mobiler så populära är så klart flexibiliteten, att kunna bära runt dem vars som helst i din byxficka men en stor faktor är också tillgängligheten till internet som gör att vars du än är så kan du kolla upp saker på internet. Men för att kunna göra alla dessa saker så drar smartphones också mycket mer batteri idag än de gjorde förut vilket kan vara ett stort problem.

Surfplattor är däremot kända för att ha en utmärkt batteritid trots att de är handburna och kan göra nästan allting som en smartphone kan. De förlorar dock i flexibilitet mot smartphones. Då man fortfarande kan ta med dem nästan överallt så kan det vara svårt att få plats med dem i till exempel en ficka eller andra små utrymmen vilket kan vara avgörande om man är på ett tåg eller flygplan. Därför om man vill ha det bästa av båda världar så kan det vara nödvändigt att äga både en mobil och en surfplatta.