Droidnytt

Teknik och nöjen

Ta hand om dina Samsung-prylar

För att försäkra att varaktigheten på din Samsungdator håller är det viktigt att ta hand om den på rätt sätt. Du ska se till så att den inte kommer till skada av något, som exempelvis väderförhållanden, att du tappar den i golvet eller att det spills varmt kaffe över tangentbordet. Bortsett från fysiska problem finns det även andra saker du kan tänka på för att låta din dator eller andra elektronikprylar hålla sig i ett gott skick länge, samtidigt som du känner att du får valuta på pengarna.

På sidan DinSäkerhet går det att läsa om vad som gäller för att du på bästa sätt ska kunna skydda din dator. Då handlar det om angrepp på operativsystemet och annan mjukvara. Det främsta är att skaffa ett antivirusprogram som fungerar och håller länge för att skydda mot framtida hot som kan dyka upp när man minst anar det.

Extra laddare

Ett annat hett tips är att alltid ha en extra Samsungladdare till din dator. På det sättet kan du även alltid ha med en när du ska till jobbet eller skolan, eller ska ut och resa. Tack vare att den är liten förvarar du den enkelt i din väska. Perfekt då behöver du aldrig tänka på om något går förlorat bara för att datorn har stängts av på grund av för lite batteri.

Backup

Ett annat tips är att se till att ha en backup uppdaterad. Det handlar om en extern hårddisk där du för över filer och andra viktiga dokument som du är rädd om, även om de är sparade på din dator kan de en dag försvinna på grund av virus eller liknande. Skaffa därför ett externt minne och din dators livslängd förevigas.