Droidnytt

Teknik och nöjen

Ta kontroll över spelet

Alla sportfans har varit där. Man sitter och svär åt sitt favoritlag och dess tränare som än en gång underpresterat mot värsta rivalen. Och vad gör den där spelaren på plan. Hen är ju alldeles för dålig!

Lyckligtvis finns det en lösning på de här problemen. Det är dags att du går från ord till handling. Visa att du har vad som krävs.

Fantasy sports har på kort tid blivit en väldigt populär aktivitet och det är många som intresserar sig för de möjligheter den är spelform ger.

Den går i korthet på att du väljer en liga, till exempel engelska Premier League, och sen värvar ihop ett eget lag för en förutbestämd summa pengar. Beroende på hur spelarna i ditt lag sedan presterar i riktiga matcher får du olika poäng utifrån deras prestationer.

Om du ska börja spela är det därför viktigt att du läser på innan. Både lag och spelare bör granskas noggrant så att du kan hitta de där riktiga guldkornen. Detsamma gäller när säsongen väl börjat. Håll koll på vilka spelare som är i form eller om de råkat ut för skador. Du kan då byta ut de och på så sätt undvika sura minuspoäng.

Detta är en spelform som seglat under radarn under en tid men som nu alltså blir allt populärare. Varför inte prata ihop sig med kompisgänget och börja spela. Det blir roligare då du kan jämföra dina resultat med andra och sen utse den som är den bästa fantasy-coachen.

Klart du ska prova!