Droidnytt

Teknik och nöjen

Telefon prestanda för att spela mobilspel

mobilspel_329959148

Att telefoner har blivit allt mer och mer som små bärbara datorer är det nog ingen som har missat och med det blir det också mer sannolikt att personer börjar spela spel på dom precis som på en dator och med det kommer det upp mycket frågor om hur mycket prestanda man behöver om man vill spela på mobilen.

Mobilspel har kommit en lång väg från dom gamla spelen som tetris och snake men har fortfarande en lång väg att gå.
Industrin inom mobilspel är väldigt inriktad mot den vanliga spelaren tvärtom mot datorspels industrin där spel mer eller mindre blir gjorda för att tämja gränserna för vad vi vet idag och tack vare det behöver man för det mesta inte ha den bästa av dom bästa inom telefoner för att spela dom flesta spelen dock finns det undantag.
Så det betyder att för dom flesta mobilspelen som finns idag behöver man absolut inte ha det bästa, både low-end och mid-end telefoner klarar det galant.

Andra saker att titta på om man är sugen på att spela mycket mobilspel kan vara batteriti, dom flesta spelen idag drar ofta mycket batteri.
Internet krävs ofta för många av spelen ska kunna köras så det är också nånting man ska kolla upp att man har om man vill spela där det inte finns wifi.