Droidnytt

Teknik och nöjen

Telefonen – dagens nya dator

Idag är det inte märkligt att man går runt med en telefon. Det är däremot ovanligt att folk förväntar sig att de flesta går runt med en dator. Det må hända att människor tror att man inte ska gå runt med sin bärbara hela tiden, och det är på sätt och vis sant. Det folk glömmer är att definitionen på en dator är en maskin som kan göra uträkningar och mobiltelefoner passar in här.

mobil_437442247

Idag är våra Smartphones och Iphones något som är rätt otroligt. Jämnför vilken modell som helst och du finner snart att det du håller i är mer kraftfullt än någon annan dator under andra världskriget. Det sätter verkligen lite perspektiv på våra mobiltelefoner.

Det man kan göra med dagens mobiler är ibland förvånande och helt otroliga. Via appar kan man spela, se på film, lyssna på spotify. Det går till och med att ta kontroll över vissa system man kan installera i sitt hem, så via en app kontrollerar du allt ifrån lampor till garageporten.

Inom spelvärlden så är det ovanligt att se att utvecklare av större speltitlar nyttjar Android och Apple store för att göra marknadsföring via appar. Vissa av dem är ett sidospel till det riktiga, andra är en app du kopplar direkt till spelet.

Det finns idag väldigt lite du kan inte göra med din telefon. Allt ifrån att betala räkningar och hålla koll på din ekonomi via bankappar till att betala parkeringen.