Droidnytt

Teknik och nöjen

Välkommen till Droidnytt.se

Hej och välkommen till Droidnytt! Denna webbplats kommer att vara fylld med nyheter ifrån teknikens och spelens underbara värld. Med tanke på att tekniken och spel utvecklas i en takt som man tidigare aldrig kunnat så är det lite svårt att hålla takten. Så läs vidare här och håll dig uppdaterad!

Videospel

Utvecklingen utav videospel har verkligen gått på högvarv. Detta fick vi se med utvecklandet av Playstation 4 och Xbox One i deras nya grafikmotorer. De uppvisade en ny nivå av HD grafik. För PC-användarna var detta inget nytt då många speldatorer har kunnat få tillgång till liknande eller kraftigare hårdvara. När det kommer till mjukvara så kan man se hur otroliga vissa spel är rent grafiskt tack vare några otroliga grafikmotorer. Några av dessa motorer är Unreal, Cry, Teardrop och Frostbyte.

Teknik

När man tänker på teknik så är det nog lätt att tänka sig häftiga maskiner och laboratorier Men Teknikens värld omfattar så mycket mer. Inom rymdteknologin så kan vi snart kolonisera Mars inom det kommande årtiondet. När vi ändå pratar om framtiden så har forskare och vetenskapens människor nästan bemästrat vertikalt jordbruk. Detta skulle innebära att vi kan odla grönsaker och och liknande i våra egna städer. Forskare har kunnat effektivisera detta också så att växterna behöver mindre ljus och mindre vatten. Men mängden mat vi får kan göra att ett par höghus med detta kan ersätta flera hundra hektar av åkermark.

Vi vandrar konstant mot en bättre värld och vi hittar hela tiden nya sätt att få förnyelsebar energi men framförallt så förbättrar vi redan befintlig teknik. Man har relativt nyligen lyckats skapa ett material som kallas Vantablack, detta material är det mörkaste man har kunnat skapa, det finns bara en sak som är mörkare och det är ett svart hål. Fördelen med detta är att man kan troligast nyttja den i solceller och sol-energifångare för att effektivisera mängden solljus vi vill fånga upp.

Det är sannerligen en spännande värld vi lever i och Droidnytt.se ska göra sitt för att hålla dig uppdaterad!