Droidnytt

Teknik och nöjen

Vill du testa en ny app – 7 bra alternativ

Lycka till att hitta i appdjungeln! Oftast snubblar man över en bra app eller får ett tips från en kompis eller en tidning. Att bara söka i appkataloger leder sällan till att man hittar det man söker. Om du har lite utrymme kvar på surfplattan eller mobilen, kanske någon eller flera av dessa appar kan locka dig.

Pokémon Go

Matthew Corley / Shutterstock.com

Matthew Corley / Shutterstock.com

Det populäraste på marknaden just nu är Pokémon Go. Appen finns till iOS och Android, men än så länge inte till Windows. Efter du har laddat ned appen behöver du ge behörighet så den kan starta kameran och GPS:en.

Appen drar tyvärr mycket batteri eftersom skärmen måste vara påslagen hela tiden medan man spelar. Men man kan alltid köpa ett extern batteri för att kunna ha på telefonen längre.

Pokerapp

 

img-ios

Pokerspel är också ett populärt nöjesfördriv. Just nu pågår det flera turneringar runt om i världen. Men en del känner inget sugen att flyga land och rike runt för att spela poker. En del vill bara spela några händer på lunchen eller på fritiden, medan man sitter i soffan och tittar på TV.

PokerStars är den största sajten i världen när det kommer till poker, så det är självklart att de har en egen pokerapp. Man kan ladda ner en app till mobilen eller surfplattan.

Storytel

Om du planerar på att ta itu med träningen efter några veckors ledighet, är det alltid skönt att börja med promenader. Och den bästa underhållningen under en långpromenad är en bra ljudbok. Du kan försvinna bort i en annan värld och märker knappt av att du motionerar.

Ett medlemskap på Storytel kostar strax under 100-lappen för 1 bok i månaden. Du laddar ned deras app och kan styra hela ditt konto från mobilen.

Picsay

10722892-pictures-display-on-wide-modern-monitors-screens-forming-a-multimedia-broadcast

Redigera dina bilder, lägg till filter, skapa pratbubblor och mycket mer med appen Picsay. Det är en enkel app där du kan ha kul med dina bilder. Det finns än så länge bara till Android. Det finns massvis med clip-art att använda sig av. Du kan i princip skapa personliga vykort till vännerna medan du är på resande fot, eller skicka personliga MMS.

Bankappar

Vad du än har för bank, finns det en app för det! Det är inte mer riskfullt att logga in på sin mobilapp än hemma vid datorn. Tack vare mobilt BankID kan ingen logga in på din app utan din kod och ditt personnummer. På appen kan du betala räkningar, leka med aktier, hålla koll på pensionen, överföra pengar och få snabbsaldo.

Dropbox

6261909-grungy-frame-with-cloud-isolated-on-white-background

Genom att spara dina filer och din information i molnet, är du säker även om datorn kraschar eller mobilen blir stulen. Du kan föra över filer från datorn till din Dropbox och sedan logga in via mobilen för att komma åt dem. Man måste betala en månadsavgift om man vill ha mycket utrymme. De första 2 GB är gratis och appen är också gratis.

Dock ska det påpekas att dessa inte är lika säkra mot attacker så man ska nog inte spara allt för känslig information i molnet.

Dolphin Browser

Det här är något som få har hört talas om, men som kan revolutionera ditt sätt att surfa på telefonen. Den här appen är ett tillägg till din mobils webbläsare. Med Dolphin Browser kan du skriva kommandon vart som helst på skärmen med fingret. Den känner av och tolkar hur du ritar med fingret och ge förslag på vad de tror att du menar. Du kan exempelvis rita ett kuvert för att komma till din Gmail. Eller bara skriva ett F för att få förslaget Facebook.

Det är gratis att ladda ned och man måste göra några inställningar för att det ska fungera optimalt. Det är också bara Androidversionen som har stöd för Flash.